731 901 601
Nowe wydanie normy BRC Food – wersja 9

Nowe wydanie normy BRC Food – wersja 9

Na początku sierpnia 2022 r. BRC Global Standard ogłosił nowe – dziewiąte – wydanie normy Food Safety – Systemu zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności. Standard ten jest liderem w branży spożywczej, stale doskonali wymagania dla uczestników, by zapewnić jakość i bezpieczeństwo żywności na każdym etapie produkcji.

Nowe wydanie normy BRC Food – wersja 9

Firmy, które obecnie posiadają certyfikat BRC dla wersji 8 utrzymają go, zgodnie z nadanym okresem ważności. Certyfikacja według normy BRC Food wersji 9 rozpocznie się od 1 lutego 2023 r.

Nowe wydanie standardu oraz wskazówki pomocnicze są dostępne dla certyfikowanych zakładów za pośrednictwem BRCGS Participate. Dla wszystkich zainteresowanych bezpłatna wersja standardu dostępna także na stronie BRC w zakładce Store.

Więcej informacji o standardzie BRC Food oraz jak możemy pomóc Ci wdrożyć go w Twojej firmie znajdziesz TU

Czytaj inne wpisy

Czym jest certyfikat ISO 27001 i jakie są korzyści z jego posiadania?

Czym jest certyfikat ISO 27001 i jakie są korzyści z jego posiadania?

Zastosowanie ISO/IEC 27001 umożliwia szybszą reakcję i ograniczenie potencjalnych, negatywnych skutków, gdy wystąpią zdarzenia niepożądane. czytaj więcej
Dlaczego warto, aby placówki edukacyjne wdrożyły ISO 9001?

Dlaczego warto, aby placówki edukacyjne wdrożyły ISO 9001?

Jakość edukacji odgrywa kluczową rolę w rozwoju społeczeństw. W erze globalizacji i rosnącej konkurencji, placówki edukacyjne, począwszy od przedszkoli, przez szkoły, aż po uczelnie wyższe, coraz częściej zwracają uwagę na jakość swoich usług. czytaj więcej
Czym jest i czemu służy Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP)?

Czym jest i czemu służy Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP)?

Dobra Praktyka Produkcyjna to standard znany każdemu przedsiębiorcy w branży spożywczej, farmaceutycznej i kosmetycznej – sektorach działalności gospodarczej, której końcowe produkty muszą być całkowicie bezpieczne dla zdrowia konsumentów. czytaj więcej
Więcej wpisów