731 901 601
Nowe wydanie normy BRC Food – wersja 9

Nowe wydanie normy BRC Food – wersja 9

Na początku sierpnia 2022 r. BRC Global Standard ogłosił nowe – dziewiąte – wydanie normy Food Safety – Systemu zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności. Standard ten jest liderem w branży spożywczej, stale doskonali wymagania dla uczestników, by zapewnić jakość i bezpieczeństwo żywności na każdym etapie produkcji.

Nowe wydanie normy BRC Food – wersja 9

Firmy, które obecnie posiadają certyfikat BRC dla wersji 8 utrzymają go, zgodnie z nadanym okresem ważności. Certyfikacja według normy BRC Food wersji 9 rozpocznie się od 1 lutego 2023 r.

Nowe wydanie standardu oraz wskazówki pomocnicze są dostępne dla certyfikowanych zakładów za pośrednictwem BRCGS Participate. Dla wszystkich zainteresowanych bezpłatna wersja standardu dostępna także na stronie BRC w zakładce Store.

Więcej informacji o standardzie BRC Food oraz jak możemy pomóc Ci wdrożyć go w Twojej firmie znajdziesz TU

Czytaj inne wpisy

Czym jest certyfikat ISO 14001 i jakie zapewni Ci korzyści?

Czym jest certyfikat ISO 14001 i jakie zapewni Ci korzyści?

Posiadając certyfikat ISO 14001 organizacja pokazuje swoim klientom, że jest świadoma zobowiązań środowiskowych. Poznaj korzyści płynące z ISO 14001! czytaj więcej
Korzyści z certyfikacji FSC w handlu detalicznym

Korzyści z certyfikacji FSC w handlu detalicznym

Przedsiębiorcy zajmujący się handlem detalicznym to często ostatnie ogniwo w łańcuchu dostaw. Na tym etapie produkt końcowy trafia do rąk klienta, w związku z czym to z marką sprzedawcy bywa najsilniej kojarzony. Sprzedawcy detaliczni nie muszą uzyskiwać certyfikatu FSC, ponieważ ich działalność nie wiąże się zmianą własności oferowanych towarów. czytaj więcej
Zarządzanie ryzykiem w organizacji – jakie korzyści wiążą się z wdrożeniem normy ISO 31000?

Zarządzanie ryzykiem w organizacji – jakie korzyści wiążą się z wdrożeniem normy ISO 31000?

Rozwój globalnego rynku już od dziesięcioleci wymusza tworzenie standardów, które pozwoliłyby na ujednolicenie działania współpracujących ze sobą przedsiębiorstw. Początkowo organizacje normalizacyjne koncentrowały się głównie na właściwościach wprowadzanych do obrotu towarów. czytaj więcej
Więcej wpisów